Liljeholmens båtklubb

Klubbön Aludden

Välkommen till Aludden

Klubben har en egen klubbholme, Aludden, som ligger i fjärden Långtarmen utanför Färingsö i Mälaren.

På denna vackra ö finns bryggplatser, badmöjligheter med trampolin, dansbana, sportstuga, klubbhus, vedeldad bastu, varmvattendusch, toaletter och grillplats. Det finns möjlighet att hyra dansbanan, sportstugan och klubbhus (övervåning). Vänligen kontakta kommunikationsansvarig Stefan Holmlund på 0703-28 08 82 eller Ellekari Larsson Sander 0762-13 24 02 för mer information.

På ön finns masonittält som innehas av medlemmar. Om du önskar mer information eller ställa dig i intressekö, kontakta styrelsen.

Från norra bryggan (sidan mot Färingsö) och södra bryggan (sidan mot Ekerö) finns det flertal förtöjningsplatser.

Position: N59° 18´35, O17° 43´8

Det går att ta sig till Aludden landvägen. Åk mot Ekerö, Skå och Säby Bryggväg. På Säby Bryggväg kommer du, på vänster sida, att se en liten skylt som det står LBK på, där svänger du ner mot bryggan. Där har klubben en båt för transport från land ut till ön.  Båten får endast användas av klubbens medlemmar och för transport till och från ön. Båten ska förtöjas på Norra bryggan.

Tänk på att det är vårt gemensamma ansvar att vårda ön och hålla snyggt på de gemensamma ytorna. Se därför till att lämna den i det skick du själv önskar finna det och observera att det inte finns någon sophantering på ön.